Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen

  • 1 flesje Samasaya Kecap saus
  • Ca. 300 gr. varkensvlees (schouderkarbonade of varkensfiletlapjes)
  • 100 gr. in reepjes gesneden rode en groene paprika of 1 rode
  • 1 gesneden rode lombok/Spaanse peper (zonder zaadjes)
  • 50 ml. plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dunne plakjes van 1 cm
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees ca. 3 minuten
  3. Doe de paprika en of pepers erbij en roerbak dit alles ca. 1 minuut
  4. Voeg de saus toe en laat dit gerecht nog ca. 3 minuten sudderen
  5. Voor de liefhebbers van een extra pittige smaak voeg een schepje sambal ulek toe
  6. Serveer met Nasi Putih (witte rijst), Nasi Goreng en naar wens een groentegerecht (Sayur Lodeh of Gado Gado)

Selamat Makan (‘Eet smakelijk’)