Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen

  • Samasaya Boemboe Bami Goreng
  • Spekblokjes 200 g
  • 1 struik paksoi
  • 1 zak zoete puntpaprika’s ((2 stuks), schoongemaakt)
  • 125 g taugé
  • 2 eetlepels soja saus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 eieren
  • 250 gram Mie

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet apart. Snijd de paksoi en de puntpaprika in stukken.
  2. Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de eieren rul. Laat afkoelen en zet apart.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin eerst de spekblokjes knapperig. Voeg daarna de gesnipperde ui en de paprika toe roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg de boemboe, taugé en paksoi toe en roerbak alles nog 2 minuten mee.
  4. Meng de sojasaus door de afgekoelde mie en voeg toe aan de groente samen met de eieren.

Zet voor wat extra pit Sambal op tafel!