Zelf toevoegen
- Samasaya Boemboe Bami Goreng
- Spekblokjes 200 g
- 1 struik paksoi
- 1 zak zoete puntpaprika’s ((2 stuks), schoongemaakt)
- 125 g taugé
- 2 eetlepels soja saus
- 3 el zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 eieren
- 250 gram Mie
Bereiding
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet apart. Snijd de paksoi en de puntpaprika in stukken.
- Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de eieren rul. Laat afkoelen en zet apart.
- Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin eerst de spekblokjes knapperig. Voeg daarna de gesnipperde ui en de paprika toe roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg de boemboe, taugé en paksoi toe en roerbak alles nog 2 minuten mee.
- Meng de sojasaus door de afgekoelde mie en voeg toe aan de groente samen met de eieren.
Zet voor wat extra pit Sambal op tafel!