Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen

  • 1 flesje Samasaya Kecap saus
  • 500 gr. half om half gehakt
  • 150 gr. Aardappelpuree
  • 2 teentjes Knoflook
  • Verse peterselie
  • Verse bieslook
  • Een theelepel sambal ulek (i.p.v. peper)
  • Een snufje koriander poeder
  • Een snufje nootmuskaat (vers geraspt)
  • Een snufje zout
  • 1 ei

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een mengkom.
  2. Voeg daarbij alle ingrediënte en meng vervolgens alles goed door elkaar.
  3. Maak vervolgens balletjes daarvan. (beetje plat is sneller gaar)
  4. Verhit de olie in een koekenpan en laat ze goudbruin worden.
  5. Doe de Kecap saus in een schone pan en voeg daar een beetje water bij.
  6. Roer tot de saus en het water goed vermengd zijn en doe dan de balletjes erbij. Laat het geheel een paar minuten samen koken.
  7. Goed omroeren en klaar!

Selamat Makan (‘smaaklijk eten’)

Serveertip: Serveer met gestoomde witte rijst of aardappels en gestoomde groente (haricots verts)