Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen voor 2 personen

  • Samasaya Java Rijsttafel Kit
  • 300g vlees of kipfilet in blokjes of reepjes
  • 250g (gebroken) sperzieboontjes (of andere groente naar keuze).

Voor de liefhebber

  • krupuk (kroepoek)
  • acar (atjar)
  • serundeng (seroendeng)
  • Samasaya kacang pindasaus en sambal

Bereidingswijze
Neem wat te drinken en relax, samen maken we in 15 min. een heerlijke minirijsttafel.

  1. Breng een flinke laag water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook kort gaar en zet apart.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees/kip gaar.
  3. Voeg Manis Pedis saus toe, verwarm nog een aantal minuten en zet apart.
  4. Verwarm de Sambal Goreng saus in een pan en voeg de sperziebonen toe.
  5. Knijp ondertussen in de gesloten verpakking de rijst los. Knip de bovenkant (1 cm) van de kant-en-klare rijst af. Zet rechtop in de magnetron en verwarm 2 min. op 750 W. (alternatief is de rijst in een wok met een beetje olie roerbakken totdat deze warm is)
  6. Serveer de sambal goreng boontjes, het manis pedis gerecht en de rijst op een mooi groot bord. Garneer naar wens met krupuk, acar, serundeng, Samasaya kacang pindasaus en sambal. Selamat Makan! (‘Eet smakelijk’)

Tip: Vervang het vlees / de kip door een vleesvervanger (bijv. tofu of vega gehaktballetjes) en serveer met schijfjes komkommer en tomaat, heerlijk!