Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen

  •  250 g kipfilet
  • 2 eieren
  • 40 g (glas) vermicelli
  • 125 g taugé
  • 250 cherry tomaatjes
  • 200ml kokosmelk

Bereiding

Neem wat te drinken en relax, we gaan een heerlijke Balinese soep maken.

  1. Kook de eieren hard, laat schrikken en zet apart.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de Laksa Indonesia pasta hierin 1 minuut aan.
  3. Voeg 600 ml water toe, breng aan de kook en roer het geheel goed door.
  4. Voeg de gesneden kip toe en laat op laag vuur gaar worden in de bouillon.
  5. Giet ondertussen kokend water over de tauge en vermicelli en spoel koud na en zet apart.
  6. Voeg de kokosmelk toe aan de bouillon en warm goed door.
  7. Snij de cherry tomaatjes en de eieren in 4 partjes en verdeel samen met de taugé over 3/4 soepkommen.
  8. Verdeel de soep over 3/4 kommen en garneer met gebakken uitjes en eventueel wat verse munt.