Ik heb mijn gerecht het liefst:

Zelf toevoegen (voor 3/4 kommen soep)

  • 130 gram Soto Ayam pasta
  • 40 gr fijne vermicelli (liefst glasnoodles (mungboon))
  • 125 gram tauge
  • 250 gram gesneden kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 stengels lente-ui
  • gebakken uitjes naar wens

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan een heerlijke Indonesische soep maken!

  1. Kook de eieren hard, laat schrikken en zet apart.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de Soto Ayam pasta hierin 1 minuut aan.
  3. Voeg 800 ml water toe, breng aan de kook en roer het geheel goed door
  4. Voeg de gesneden kip toe en laat op laag vuur gaar worden in de bouillon.
  5. Giet ondertussen kokend water over de tauge en spoel koud na en zet apart.
  6. Voeg de vermicelli toe aan de bouillon en wacht tot deze gaar is.
  7. Snij de eieren in 4 partjes en verdeel samen met de lente-ui en de tauge over 3/4 soepkommen
  8. Verdeel de soep over 3/4 kommen en garneer met gebakken uitjes en eventueel wat verse selderij

Selamat Makan! (‘Eet smakelijk’)