fbpx

hoofdgerecht, 30min

Rendang Curry met pompoen en sperziebonen

Door de toevoeging van pompoen krijg je een heerlijke kruidige maar zoete curry. Hier schep je nog een bordje van op.

Traditioneel recept !

Boodschappenlijst

Olie
1 eetlepel
Runderstoofvlees
500 gr
Kokosmelk
400 ml
Pandan rijst
300 gr
Sperziebonen, gebroken
200 gr
Pompoen, in blokjes
200 gr
Geraspte kokos, luchtbruin geroosterd
50 gr

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Rendang

Rendang boemboe

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Fruit de Rendang kruidenpasta in 1 el olie

Stap 2: Voeg de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen

Stap 3: Voeg het vlees toe en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen

Stap 4: Schep het regelmatig om

Stap 5: Kook ondertussen de rijst volgende de bereidingswijze op de verpakking

Stap 6: Voeg in de laatste 15 minuten de pompoen en sperziebonen toe en kook gaar

Stap 7: Voeg aan het einde van de kooktijd de geraspte kokos toe en roer goed door. Serveer de curry met witte rijst.  Garneer eventueel met verste koriander en een partje limoen.

Selamat makan (Eet smakelijk)!