Terug naar overzicht
Varieer eens met een andere groente zoals spruitjes of kool.

hoofdgerecht, 20min

Sambal Goreng

Deze pittige curry is heerlijk door de combinatie van boontjes en garnalen. Wissel de garnalen eens af voor tempeh voor een vegetarische variant.

 

Boodschappenlijst:

  • Pandan rijst : 250g
  • Sperzieboontjes, vers of diepvries : 200g
  • Olie : 1el
  • Grote garnalen : 200g
  • Kokosmelk : 150ml

Optioneel: Samasaya krupuk naar keuze

Bereidingswijze:

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dop de boontjes en kook ze gaar. Giet af en zet apart.

 

Stap 2: Fruit de Sambal Goreng kruidenpasta 1 minuut in de olie. Voeg de garnalen toe en bak kort mee.

 

Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook

 

Stap 4: Voeg dan de boontjes toe en roer goed door totdat alles goed warm en gaar is. Serveer de boontjes en garnalen met witte rijst.

 

Selamat Makan! (Eet smakkelijk!)

 

Vegetarisch? Vervang de garnalen voor 200g tempeh en volg bovenstaande bereidingswijze.