Gefrituurde kip; een bijgerecht wat niemand (behalve de niet-vlees eters onder ons) kan weerstaan. Door de Balinese kruidenpasta wordt de kip vol van smaak en is iedere krokante bite er eentje waarvan je ultiem zult genieten. Perfect in combinatie met rijst en een simpele salade of als snack bij een voetbalwedstrijd!
Deze variant kan gemaakt worden zonder frituur, dus ultiem gemakkelijk!
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Verhit een pan met een grote laag olie tot 180 graden. Snijd de kippendijen in grove stukken en laat ietwat uitlekken.
Stap 2: Verkruimel de cornflakes, klop de eiwitten los en meng met de Balinese kruidenpasta. Wentel de kip door de bloem, het eiwit en ten slotte door de cornflakes. Frituur de kippendijen in ongeveer 3-5minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met fijngehakte lente-ui.
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)