Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 20min

Balinese Curry

Door de combinatie van deze curry, met de kip, sperziebonen en cashewnoten heb je een explosie van smaken op je bord liggen waarvan je geen genoeg van kan krijgen.

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta Bali : 1
  • Pandan rijst : 250 g
  • Olie : 2 el
  • Kippendijfilet, in blokjes gesneden : 400 g
  • Kokosmelk : 100 ml
  • Sperziebonen, gebroken : 200 g
  • Babymaïs : 200 g
  • Cashewnoten : 50 g
  • Limoen : 1

Optioneel: Samasaya krupuk naar keuze

Vegetarisch? Vervang het vlees voor 200 g kikkererwten en 200 g krieltjes en volg bovenstaande bereiding.

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2: Fruit de Balinese kruidenpasta in 2 el olie. Voeg de gesneden kip toe en bak kort mee.

Stap 3: Voeg de koksmelk en sperziebonen toe, en laat op laag vuur 20 minuten koken tot de gewenste dikte. Voeg in de laatste 5 minuten de babymaïs toe.

Stap 4: Serveer de curry met witte rijst. Garneer met grof gehakte cashewnoten en een partje limoen.

 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)