Door de combinatie van deze curry, met de kip, sperziebonen en cashewnoten heb je een explosie van smaken op je bord liggen waarvan je geen genoeg van kan krijgen.
Optioneel: Samasaya krupuk naar keuze
Vegetarisch? Vervang het vlees voor 200 g kikkererwten en 200 g krieltjes en volg bovenstaande bereiding.
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2: Fruit de Balinese kruidenpasta in 2 el olie. Voeg de gesneden kip toe en bak kort mee.
Stap 3: Voeg de koksmelk en sperziebonen toe, en laat op laag vuur 20 minuten koken tot de gewenste dikte. Voeg in de laatste 5 minuten de babymaïs toe.
Stap 4: Serveer de curry met witte rijst. Garneer met grof gehakte cashewnoten en een partje limoen.
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)