Terug naar overzicht
Opscheppen maar!

hoofdgerecht, 35min

Balinese gehaktballetjes met rijst

Geef het recept van oma’s gehaktballetjes een twist met onze Balinese kruidenpasta. Serveer met rijst en krupuk naar keuze!

Boodschappenlijst

  • Rundergehakt : 500 g
  • Kleine ui: 1
  • Ei : 1
  • Geraspte kokos : 3 el
  • Samasaya Balinese sachet : 1
  • Pandanrijst : 300 g
  • Kokosmelk : 400 ml
  • Olie : 2 el
  • Verse koriander
  • Krupuk naar keuze

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Snipper de ui fijn. Meng deze samen met de helft van de kruidenpasta en de kokosrasp door het rundergehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Zet de balletjes afgedekt 10 minuten in de koelkast.

 

Stap 2: Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 3: Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de balletje in 2 delen bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn, haal ze daarna uit de pan. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de overige kruidenpasta voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg daarna de balletjes toe en laat het afgedekt 10 minuten sudderen.

 

Stap 4: Serveer met rijst en Samasaya krupuk. 

 

Tip: Garneer met fijngesneden bosui en koriander. Wil je het meer pittig hebben voeg dan nog gesneden rode peper toe.

 

Selamat Makan! (Eet smakkelijk!)