Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 20min

Bami Goreng

Volg deze stappen en je zet zelf heel makkelijk een overheerlijke Bami Goreng op tafel.

Boodschappenlijst

voor 3-4 personen:

  • Samasaya kruidenpasta voor Bami Goreng : 1
  • Wokgarnalen : 250 g
  • Samasaya fijne eiernoedels : 250 g
  • Bami groenten : 400 g
  • Eieren : 2
  • Sojasaus : 1 el
  • Samasaya ketjap manis : 2 el
  • Olie : 2 el

 

Optioneel: Samasaya sambal/ krupuk / satésaus naar keuze

 

Vegetarisch? Vervang het vlees voor blokjes tempeh, Bak dit net zoals het ei vooraf in de wok goudbruin, zet apart en voeg samen met het ei toe aan het gerecht.

Bereidingswijze

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.

 

Stap 2: Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de eieren gaar. Schep uit de pan en zet apart

 

Stap 3: Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de garnalen gaar. Voeg de Bami Goreng kruidenpasta samen met de Bami groenten toe en meng goed door elkaar

 

Stap 4: Voeg de eieren, afgekoelde eiernoedels, de sojasaus en de ketjap manis toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat sambal toe.

 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)