Terug naar overzicht
Ook lekker voor op brood!

bijgerecht, 10min

Borrelplank met Bali hummus dip

Een kleur- én smaakexplosie op deze vrolijke borrelplank! Geef je hummus dip een kruidige twist door middel van de Bali kruidenpasta.

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta Bali : 2 el
  • Kikkererwten (blik) : 400 g
  • Olijf- / kokosolie : 2 el
  • Zout : snufje
  • Knoflook : 1 teen
  • Kokosyoghurt : 100 g
  • Limoen : 1
  • Verse koriander : 15 g
  • Rode peper (optioneel) : 1
  • Gebakken uitjes : ter garnering

Om mee te dippen, naar eigen keuze; Groenten (komkommer, paprika, worteltjes, radijs etc.) en Samasaya krupuk

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd klein. Rasp en pers de limoen uit. 

Stap 2: Maak gebruik van een staafmixer of blender. Voeg de Samasaya kruidenpasta, kikkererwten, de olijfolie, de knoflook, de yoghurt en het limoenrasp en -sap samen en mix tot een gladde massa. Te stevig? Voeg wat extra olijfolie toe.

Stap 3: Snijd de peper in kleine ringetjes en de koriander grof. Schep de Bali-hummus over in een bakje en garneer met de peper, koriander en gebakken uitjes. Serveer met groenten en krupuk om te dippen.

 

Selamat Makan (Eet smakelijk)!