Klaar met die broodjes gezond? We got you! De smaken van dit heerlijke Indonesische broodje rendang zorgt bij iedereen voor een spontane lach op zijn (of haar) gezicht. Laat de rendang rustig sudderen terwijl je aan het thuiswerken bent en na een uur kan de lunch beginnen! Ook makkelijk te maken met de restjes rendang van de avond daarvoor.
Snelle atjar
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Fruit de kruidenpasta in 2 el olie. Voeg 400 ml kokosmelk toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.
Stap 2: Spoel de stukken jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg het samen met de ketjap manis toe aan de pan en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep regelmatig om.
Stap 3: Snijd de komkommers in plakjes en de mango klein. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Voeg de komkommer en mango toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
Stap 4: Snijd het stokbrood in vier delen en snijd open. Beleg met een paar scheppen rendang en garneer met de snelle zoetzure atjar.
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)