Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 30min

Gado Gado bowl

Voor een goede dosis groenten!

Boodschappenlijst

  • Rijst : 150 g
  • Tempeh : 150 g
  • Samasaya ketjap manis : 50 g
  • Sperziebonen : 100 g
  • Taugé : 125 g
  • Eieren : 2
  • Komkommer : 1/2
  • Gesneden rode kool : 150 g
  • Wortel julienne : 150 g
  • Samasaya Emping Melindjo : 1 zak
  • Samasaya Sateh saus mild : 1 pot
  • Gebakken uitjes : ter garnering

Bereidingswijze

 

Stap 1: Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng met de ketjap marinade. Zet apart voor 15 minuten.

Stap 2: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de eieren naar wens, laat schrikken en pel. Gebruik het kokend water om over de taugé te schenken.

Stap 3: Dop de boontjes en blancheer voor 5 minuten. Schil en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Bak de gemarineerde tempeh blokjes in een pan goudbruin.

Stap 4: Verwarm de satehsaus in een steelpannetje of magnetron. Verdeel over 2 bowls de gekookte rijst, gebakken tempeh, sperziebonen, taugé, komkommer, rode kool en wortel. Halveer de eieren en leg op de ingrediënten. Garneer met de satehsaus en gebakken uitjes. Lekker met Emping Melindjo erbij, enjoy!