Terug naar overzicht

bijgerecht, 70min

Geroosterde bloemkool uit de oven met Roedjak

Bloemkool saai? Zeker niet!

Boodschappenlijst

  • Hele bloemkool : ongeveer 1,5 kg
  • Griekse of plantaardige yoghurt : 350 g
  • Citroen : 1
  • Samasaya kruidenpasta Roedjak : 1
  • Verse munt : 15 g
  • Samasaya Sambal saus : 2 el

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Ontdoe de bloemkool van het bladgroen en zet een grote (diepe) pan met water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool met een flinke snuf zout toe. Kook gedurende 15 minuten.

Stap 2: Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik (of ovenbestendige pan) met bakpapier. Rasp de citroen en pers uit. Meng 200 gram van de yoghurt met de citroenrasp en het –sap en de roedjak kruidenpasta.

Stap 3: Haal de bloemkool uit de pan en spoel af met koud water. Heb je de tijd? Kook dan de bloemkool voor en laat afkoelen aan de lucht (in plaats van met het water). Dep vervolgens (indien nodig) droog met een schone theedoek.

Stap 4: Plaats de bloemkool in het bakblik en bedruip met het yoghurtmengsel. Bestrooi met extra peper en zout en rooster ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten hoe de bloemkool eruit ziet en bedek eventueel met een laagje aluminiumfolie als hij te snel verkleurt.

Stap 5: Meng de resterende yoghurt met de sambal saus. Bestrooi met de bloemkool fijngehakte munt en serveer met de sambal-yoghurt.

Selamat makan (Eet smakelijk)!