Terug naar overzicht
Een goedgevulde salade!

hoofdgerecht, 40min

Geroosterde pompoen salade met pittige aubergine

Een perfect najaarsgerecht met een Indonesische twist. Een halfwarme salade boordevol groenten! De zachtheid van de pompoen gaat perfect gepaard met het pittige van de -in Roedjak gegrilde- aubergine. De zachte, vettige smaak van avocado en het frisse van de granaatappelpitjes maken dit gerecht compleet!

Perfect als stevige lunch na een lange werkdag of (geserveerd met brood) als maaltijdsalade in de avond.

Boodschappenlijst

Salade

  • Middelgrote pompoen : 1
  • Rode ui : 1
  • Aubergine : 1
  • Avocado : 1
  • Rucola : 100 g
  • Granaatappel : 1
  • Samasaya Roedjak sachet : 1

Dressing

  • Yoghurt : 2 el
  • Olijfolie : 1 el
  • Citroensap : 1tl

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

Stap 2: Snijd de aubergine in plakken. Besmeer met de Roedjak kruidenpasta. Zet een grillpan op het vuur en laat goed warm worden. Grill de plakken aubergine in 8 minuten gaar, keer halverwege om. 

Stap 3: Snijd de rode ui en avocado in reepjes. Verdeel de rucola, rode ui, avocado over een diep bord. Voeg vervolgens de pompoen en aubergine toe. Serveer met yoghurtdressing. 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)