Door het toevoegen van de kruidige ketjap kruidenpasta aan het kipgehakt ontstaat er een explosie van smaak! Een burger om jezelf lekker mee te verwennen. Ook lekker voor de kids!
De kipburgers:
Atjar van rode kool:
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Snijd de koriander grof. Meng in een grote kom het kipgehakt, 2 – 3 el kruidenpasta, ei, paneermeel en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout. Vorm 4 gelijke burgers en zet afgedekt in de koelkast voor 30 minuten.
Stap 2: Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Snijd de rode kool klein, voeg toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
Stap 3: Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kipburgers op middelhoog vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4: Verwarm de sateh saus.
Stap 5: Snijd de witte bolletjes open (rooster eventueel kort de binnenkant), verdeel de sla, lepel de sateh erover, leg de kipburgers erop en top af met rode kool atjar. Garneer met de koriander.
Selamat makan (Eet smakelijk)!
Variatietip: vervang het kipgehakt door rundergehakt.