Terug naar overzicht

bijgerecht, min

Indonesische kipsaté

Lekker malse kipsaté mag niet ontbreken bij een BBQ feestje. Of maak ze als een bijgerechtje wanneer je bijvoorbeeld Nasi Goreng maakt.

Boodschappenlijst

  • Samasaya Ketjap Manis : 75 ml
  • Kipfilet : 400 g
  • Ketoembar (gemalen korianderzaad) : 2 tl
  • Samasaya satehsaus : 1 pot

Optioneel: 1 tl Samasaya sambalsaus voor een beetje extra pit

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Meng de ketjap marinade met de ketoembar en eventueel sambal voor extra pit. 

Stap 2: Snijd de kip in blokjes en meng goed door de marinade. Rijg de blokjes gemarineerde kip aan een spies of satéprikker en zet een uur afgedekt in de koelkast.

Stap 3: Grill de saté in een grillpan of op de BBQ gaar. Serveer met de Samasaya satehsaus.

 

Tip: wanneer je houten satéprikkers gebruikt, week deze dan van te voren een half uurtje in koud water. Zo voorkom je dat deze verbranden op de BBQ!