Terug naar overzicht
100% VEGAN!

bijgerecht, 30min

Ketjap tempeh snacks

Wil je je borrelplank een (Aziatische) upgrade geven of wil je je buddhabowl vullen met nóg meer lekkers? Wat dacht je van sticky ketjap tempeh snacks!

Boodschappenlijst

  • Samasaya Kruidige Ketjap kruidenpasta : 1 sachet
  • Tempeh : 250 g
  • Kokosflakes : 15 g
  • Verse bieslook (ter garnering)

 

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Halveer de plak tempeh in de lengte en snijd vervolgens in driehoekige blokjes. Meng in een kom samen met de Ketjap kruidenpasta en zet apart voor 20 minuten. 

 

Stap 2: Toast in een droge koekenpan de kokosflakes lichtbruin. Let op dat het niet te hard gaat en verbrand. 

 

Stap 3: Verwarm een flinke laag olie in een hapjes of kookpan. Snijd de bieslook fijn.

 

Stap 4: Bak in delen de tempeh blokjes in de olie tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. 

 

Stap 5: Garneer met de getoaste kokosflakes en verse bieslook.

 

Selamat makan (Eet smakelijk)!