Terug naar overzicht
Zet de grill maar aan!

hoofdgerecht, 25min

Kruidige zalmspies met noedels

Een lichte maaltijd voor 2 á 3 personen. Door de zoetzure komkommer komt de kruidige smaak van de zalm nog sterker naar voren!

Boodschappenlijst

Voor 2-3 personen

  • Zalmfilet : 300 g
  • Samasaya Kruidige Ketjap kruidenpasta: 1 sachet
  • Samasaya Fijne noedels: 1 verpakking
  • Komkommer: 1
  • Suiker: 1 el
  • Chilivlokken (of verse halve rode peper) : 1 tl
  • Azijn : 50 ml
  • Bosui: 1
  • Samasaya Opak Pedis

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Doe in een kom. Voeg in een steelpannetje de azijn, suiker, chilivlokken en een snufje zout samen. Verwarm tot de suiker is opgelost. Giet over de komkommer en zet in de koelkast tot gebruik. 

 

Stap 2: Snijd de zalmfilet in grove stukken. Houd 1 grote eetlepel van de kruidenpasta apart, en de rest in een kom met de zalm. Dek af en zet in de koelkast voor 15 minuten. Leg ondertussen wat houten spiesen in water te weken. 

 

Stap 3: Snijd de bosui in ringetjes. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spies de zalmblokjes aan de prikkers.

 

Stap 4: Grill de zalmprikkers rondom bruin tot de zalm mooi gaar is. Spoel de noedels af en meng met de eetlepel betawi kruidenpasta. Voeg eventeel nog wat verse peper of chilivlokken toe voor extra pit. 

 

Stap 5: Serveer de noedels met de zalmspiesen en de zoetzure komkommers. Garneer met de bosui. 

 

Selamat makan (Eet Smakelijk)!