fbpx

hoofdgerecht, 25min

Kruidige zalmspies met noedels

Een lichte maaltijd voor 2 á 3 personen. Door de zoetzure komkommer komt de kruidige smaak van de zalm nog sterker naar voren!

Zet de grill maar aan !

Boodschappenlijst

Voor 2-3 personen:

Samasaya boemboe Babi ketjap
1 zak
Zalmfilet
300 gr
Samasaya Fijne noedels
1 zak
Komkommer
1 stuk
Suiker
1 eetlepel
Chilivlokken (of verse halve rode peper)
1 theelepel
Azijn
50 ml
Bosui
1 stuk

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Babi Ketjap

Boemboe - Babi ketjap

Bekijk het product

Samasaya Ramen Noedels

Ramen noedels

Bekijk het product

Samasaya Toko Zwart Wit Sesamzaad

Sesamzaad

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Doe in een kom. Voeg in een steelpannetje de azijn, suiker, chilivlokken en een snufje zout samen. Verwarm tot de suiker is opgelost. Giet over de komkommer en zet in de koelkast tot gebruik. 

Stap 2: Snijd de zalmfilet in grove stukken. Houd 1 grote eetlepel van de kruidenpasta apart, en de rest in een kom met de zalm. Dek af en zet in de koelkast voor 15 minuten. Leg ondertussen wat houten spiesen in water te weken. 

Stap 3: Snijd de bosui in ringetjes. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spies de zalmblokjes aan de prikkers.

Stap 4: Grill de zalmprikkers rondom bruin tot de zalm mooi gaar is. Spoel de noedels af en meng met de eetlepel betawi kruidenpasta. Voeg eventeel nog wat verse peper of chilivlokken toe voor extra pit. 

Stap 5: Serveer de noedels met de zalmspiesen en de zoetzure komkommers. Garneer met de bosui. 

Selamat makan (Eet Smakelijk)!