Terug naar overzicht
Ook wel bekend
als "Tahu telor"

hoofdgerecht, 20min

Omelet van tofu met pittige sateh saus

Heerlijk als lunch of lichte maaltijd.

Boodschappenlijst

  • Tofu (tahoe) : 175 g
  • Eieren : 3
  • Zout : snufje
  • Knoflookpoeder : 1/2 tl
  • Witte gemalen peper : 1/2 tl
  • Zonnebloemolie : 2 el
  • Komkommer : 1/3
  • Taugé : 50 g
  • Bladselderij : 20 g
  • Samasaya ketjap manis : 1 à 2 el
  • Rode ui of gebakken uitjes : ter garnering
  • Samasaya sateh saus pittig : 1 pot

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Laat de tahoe uitlekken voor gebruik.

Stap 2: Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Klop de eieren met knoflookpoeder, zout en witte peper los.

Stap 3: Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Was de taugé, laat goed uitlekken. Snijd de bladselderij fijn. Optioneel: Snipper een halve rode ui.

Stap 4: Verhit de olie in de koekenpan en bak de blokjes tofu licht bruin. Voeg daarna de geklopte eieren toe.

Stap 5: Zorg dat de omelet stevig genoeg is als je hem gaat omdraaien. Doe dit eventueel met behulp van een bord of deksel. Als de omelet aan beide kanten mooi bruin is, schep de omelet op een bord.

Stap 6: Verwarm de Samasaya sateh saus. Verdeel de gesneden komkommer, taugé en sateh saus over de omelet. Besprenkel daarna met wat Samasaya ketjap manis naar smaak. Tot slot, garneer met de gesneden bladselderij, rode ui en/of gebakken uitjes.

 

Selamat makan!

 

Tip! Eet dit samen met gekookte pandanrijst en kroepoek naar keuze als een volwaardige maaltijd.