Terug naar overzicht
Tip: Serveer de Roedjak ook eens met Samasaya Sambal Goreng (pikante boontjes).

hoofdgerecht, 20min

Roedjak met Gado Gado

Deze kruidenpasta kan je op verschillende manieren combineren, met juist wat meer of minder groenten, dit bepaal jij zelf. De curry heeft een milde pittigheid, die in combinatie met het vlees en de groenten heerlijk tot zijn recht komt.

Boodschappenlijst:

  • Pandan rijst : 250g
  • Olie : 2el
  • Varkensreepjes of –blokjes : 400g
  • Samasaya Sateh saus : 1 pot
  • Wokgroenten Indonesisch : 400g
  • Komkommer : 1/2

Bereidingswijze:

 

Neem wat te drinken en relax, we haan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

 

Stap 2: Fruit de kruidenpasta in 2 el olie

 

Stap 3: Voeg het vlees toe en bak op laag vuur tot deze gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe voor de gewenste dikte.

 

Stap 4: Breng een pan met water aan de kook. Voeg de wokgroenten toe, kook voor 5 minuten (blancheren) en giet af.

 

Stap 5: Verwarm de Sateh saus volgens bereidingswijze op de pot.

 

Stap 6: Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer met de groenten. Serveer de Roedjak met witte rijst en Gado Gado groenten.

 

 

Selamat Makan! (Eet smakkelijk!)

 

Vegetarisch? Vervang het vlees voor blokjes tofu en volg bovenstaande bereidingswijze.