Terug naar overzicht
Een heerlijke vegetarische maaltijd!

hoofdgerecht, 25min

Roedjak tofu met sajoer boontjes

De kruidenpasta geeft een heerlijk kruidige smaak aan de tofu. Samen met de pittige boontjes een heerlijk gerecht!

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta voor Roedjak : 1
  • Pandan rijst : 250 g
  • Olie : 3 el
  • Tofu : 400 g
  • Samasaya kruidenpasta voor Sajoer boontjes : 1
  • Sperziebonen : 400 g
  • Kokosmelk : 150 ml
  • Ongezouten pinda’s : ter garnering
  • Samasaya krupuk naar keuze : 1 zak

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes. Dop de boontjes en kook ze gaar. Giet af en zet apart.

Stap 2: Fruit de Roedjak kruidenpasta in 2 el olie. Voeg de blokjes tofu toe en bak rondom bruin. Voeg eventueel wat water toe voor de gewenste dikte.

Stap 3: Fruit in een ander pan de Sajoer boontjes kruidenpasta in 1 el olie voor 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu de gekookte boontjes toe en roer goed door totdat alles goed warm is.

Stap 4: Serveer de tofu Roedjak met witte rijst en de Sajoer boontjes. Garneer met de ongezouten pinda’s.

 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)