Terug naar overzicht
Variatietip: vervang de tortilla’s door slaschuiten voor een koolhydraatarm alternatief!

lunch, 15min

Wraps met kipsaté

Een lunchgerecht dat het beste van twee werelden combineert en zowel geliefd is bij de basisschool scholier als bij de werkende ouderen: wraps met malse kipsaté! Eenvoudig te maken en handig om mee te nemen. De zoet gemarineerde kip gaat perfect gepaard met de frisse, knapperige groenten en de romige sateh saus.

Boodschappenlijst

  • Samasaya sateh saus : 1 pot
  • Samasaya Ketjap sachet : 1
  • Volkoren tortilla’s : 4 / Slaschuit : 4
  • Kippendij : 400 g
  • Komkommer : 1
  • IJsbergsla : 50 g
  • Taugé : 50 g
  • Gefrituurde uitjes : ter garnering 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Giet kokend water over de taugé en spoel met koud water af. Snijd de komkommer in plakjes. 

Stap 2: Snijd de kippendij in blokjes en meng met de Ketjap kruidenpasta. Bak met 2 el olie in een koekenpan todat de kip goudbruin kleurt en de ketjap donker. 

Stap 3: Beleg de tortilla’s met de ijsbergsla, komkommer, taugé en kipsaté. Eindig met een flinke dot sateh saus en gefrituurde uitjes. 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)