Terug naar overzicht
Een salade waarmee je indruk maakt!

lunch, 20min

Zoetzure salade met ossenhaas

Van deze salade kan je niet genoeg krijgen. Dichtgeschroeide ossenhaas geserveerd op een frisse salade met een zure touch.. Perfect om te delen of om in je eentje van te genieten!

Boodschappenlijst

  • Ossenhaas : 250 g
  • Samasaya Sajoer boontjes sachet : 1
  • Veldsla : 85 g
  • Bosje radijs : 1
  • Rode ui : 1

 

Snelle atjar

  • Komkommer : 1
  • Grote winterpeen : 1
  • Limoen : 1
  • Rijstazijn : 1 el
  • Suiker : 1 tl

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en geschilde winterpeen in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Voeg de linten komkommer en winterpeen toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Stap 2: Haal de ossenhaas een halfuur voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Smeer de buitenkant in met de Sambal Goreng kruidenpasta. Laat een grillpan goed op temperatuur komen. Grill de ossenhaas 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 4 minuten garen. Snijd vervolgens de ossenhaas in dunne plakken. 

Stap 3: Snijd de radijsjes in plakken en de rode ui in ringen. Leg de veldsla samen met de radijsjes, rode ui en de snelle atjar op een groot bord. Leg vervolgens de plakken gegrilde ossenhaas in het midden. 

Tip: serveer met pinda’s
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)