Terug naar overzicht
Een ware klassieker!

hoofdgerecht, 70min

Frietje stoof met Rendang

Een Indonesische twist aan het patatje stoof. Heerlijke kruidig van smaak!

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta Rendang : 1
  • Runderstoofvlees : 500 g
  • Kokosmelk :¬† 400 ml
  • Friet (bijv. voor in oven of airfryer) : 500 g
  • Lente-ui : 2
  • Samasaya sambalsaus : 1 flesje

 

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Fruit de kruidenpasta voor Rendang in 2 el olie. Voeg 400ml kokosmelk toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.

Stap 2: Voeg het vlees toe en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep het regelmatig om.

Stap 3: Verwarm de oven of airfryer voor volgens de bereidingswijze van de friet en bereid zoals aangegeven. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Stap 4: Serveer de frietjes met het rendang stoofvlees en sambalsaus naar smaak. Garneer met de lente-ui.

Selamat Makan (Eet smakelijk)!