Terug naar overzicht
Perfect als vullende lunch of als licht diner!

hoofdgerecht, 25min

Kip Ketjap salade

Met de Samasaya kruidenpasta’s kan je alle kanten op! Zo kan je er gemakkelijk je vlees mee marineren, voegt het een extra smaaksensatie toe aan je groenten of is het een perfect uitgangspunt voor een salade met een Indonesisch tintje.

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta ketjap : 1 sachet
  • (Vegetarische) kipdijfilet in blokjes : 200 gr
  • Veldsla : 1 zakje
  • Geschrapte worteltjes : 200 gr
  • Sperziebonen : 200 gr
  • Bosui : 2
  • Komkommer : 1/2
  • Cashewnoten ongezouten : handje
  • Samasaya krupuk naar keuze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Meng de ketjap marinade met (vegetarische) kipblokjes en laat voor 15 minuten marineren. 

 

Stap 2: Snijd de bosui in ringetjes. Dop de sperziebonen en kook beetgaar. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de worteltjes in reepjes. 

 

Stap 3: Verhit wat olie in een pan en bak hierin de gemarineerde (vegetarische) kip gaar. 

 

Stap 4: Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat olijfolie. 

 

Serveer met krupuk naar keuze en eventueel wat sateh saus. 

 

Selamat makan (Eet smakelijk)!