Terug naar overzicht
Vegetarisch? Vervang het vlees voor tofu.

hoofdgerecht, 20min

Nasi Goreng

‘Nasi’ wat gekookte rijst betekent en ‘goreng’ wat gebakken betekent maakt dit gerecht toch een echte klassieker in de Indonesische keuken. Met de hulp van Samasaya zet je dit gerecht nu ook op jouw eigen tafel in een handomdraai.

Boodschappenlijst

voor 3 – 4 personen

  • Samasaya kruidenpasta voor Nasi Goreng : 1
  • Kip of tofu : 250 gr
  • Pandan rijst : 250 gr
  • Nasi groenten : 400 gr
  • Diepvries tuinerwtjes : 100 gr
  • Eieren : 2
  • Sojasaus :  1 el
  • Samsaya Ketjap Manis : 1 el
  • Olie : 2el

 

Optioneel: Samasaya krupuk / satésaus naar keuze

Bereidingswijze

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snijd het vlees/tofu in kleine blokjes.

 

Stap 2: Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de eieren gaar. Schep uit de pan en zet apart.

 

Stap 3: Verhit de overige olie in de wok en bak het gesneden vlees/tof gaar. Voeg de Nasi Goreng kruidenpasta en de Nasi groenten toe en roerbak het geheel nogmaals 3 min.

 

Stap 4: Voeg de eieren toe aan de wok en vermeng met de groenten.

 

Stap 5: Voeg de afgekoelde rijst, sojasaus en ketjap manis toe en meng goed door elkaar.

 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)