Terug naar overzicht
Een dessert om bij weg te smelten!

dessert, 60min

Brownies met sateh glace

Een traditionele brownie in een nieuw jasje. Bedekt met een romige glace van Samasaya sateh saus en chocolade.

Boodschappenlijst

Brownie:
  • Pure chocolade : 200 g
  • Bruine basterdsuiker : 350 g
  • Boter : 350 g
  • Eieren : 4
  • Walnoten : 100 g
  • Cacaopoeder : 40 g
  • Bloem : 170 g
  • Bakpoeder : 1/2 tl
  • Zout : snufje
Sateh glaze:
  • Slagroom : 1/2 tl
  • Pure chocolade : 100 g
  • Sateh saus mild : 50 g
  • Bruine suiker : 3 el
  • Honing : 1 el

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Stap 2: Smelt de boter en de chocola in een steelpan op een laag vuurtje. Laat het vervolgens iets afkoelen.

Stap 3:  Doe de suiker, de eieren, de cacao, de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. En meng het even door elkaar.

Stap 4:  Voeg het chocolade boter mengsel toe en meng het geheel door elkaar.

Stap 5: Giet het mengsel in een bakblik van 20 cm en bak de brownies in 40 – 45 minuten af. Laat afkoelen voordat je de glaze overheen giet.

Stap 6: Meng de ingrediënten voor de glaze samen in een pannetje. Verwarm zachtjes al roerend op een laag vuur. Als alles gesmolten is het vuur iets hoger zetten en met continue roeren, ook over de bodem, 2 minuten laten pruttelen. Giet over de brownie en laat iets afkoelen voor het serveren.