fbpx

hoofdgerecht, 25min

Kip Ketjap salade

Met de Samasaya kruidenpasta’s kan je alle kanten op! Zo kan je er gemakkelijk je vlees mee marineren, voegt het een extra smaaksensatie toe aan je groenten of is het een perfect uitgangspunt voor een salade met een Indonesisch tintje.

Perfect als vullende lunch of als licht diner !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Babi ketjap
1 zak
(Vegetarische) kipdijfilet in blokjes
200 gr
Veldsla
1 zakje
Geschrapte worteltjes
200 gr
Sperziebonen
200 gr
Bosui
2 stuks
Komkommer
halve
Cashewnoten ongezouten
handje
Samasaya krupuk
naar keuze

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Babi Ketjap

Boemboe - Babi ketjap

Bekijk het product

Samasaya Pikante Garnalen Kroepoek

Krupuk - Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Meng de ketjap marinade met (vegetarische) kipblokjes en laat voor 15 minuten marineren. 

Stap 2: Snijd de bosui in ringetjes. Dop de sperziebonen en kook beetgaar. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de worteltjes in reepjes. 

Stap 3: Verhit wat olie in een pan en bak hierin de gemarineerde (vegetarische) kip gaar. 

Stap 4: Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat olijfolie. 

Serveer met krupuk naar keuze en eventueel wat satésaus. 

Selamat makan (Eet smakelijk)!