Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 25min

Kruidige ketjap noedel bowl

Laat je verrassen door alle smaken structuren van dit gerecht. De kruidige ketjap kruidenpasta zorgt voor een explosie van smaak!

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidenpasta Kruidige ketjap : 1
  • Samasaya fijne noedels : 250 g
  • Olie : 2 el
  • Kipfilet : 300 g
  • TaugĂ© : 125 g
  • Sugar snaps : 200 g
  • Komkommer : 1
  • (witte wijn) azijn : 3 el
  • Gebakken uitjes : ter garnering

Optioneel: Samasaya krupuk / sambal naar keuze

Vegetarisch? Vervang het vlees voor blokjes tofu.

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart.

Stap 2: Snijd de kipfilet in blokjes. Verwijder eventueel de puntjes van de sugarsnaps en kook in 3-4 minuten gaar. Giet af en zet apart.

Stap 3: Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Meng de azijn door de komkommer, kruid met peper en zout naar smaak en zet apart.

Stap 4: Verhit de olie in een wok en bak de kip goudbruin. Voeg de taugé en kruidenpasta toe en verwarm 3 minuten mee.

Stap 5: Serveer de kruidige ketjap kip met noedels, sugar snaps en komkommer. Garneer met de gebakken uitjes.

 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)