Een koolhydraatarme variant van de welbekende nasi! Net zo lekker, maar wel 100% vegetarisch. Geen zin in een vega avond? Vervang de tofu door blokjes kippendij en je bent ready to go.
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Dop de boontjes en snijd in kleine stukken. Kook de boontjes in 3 minuten beetgaar. Rasp in de tussentijd de wortel en versnipper de ui. Spoel de bonen na 3 minuten af en zet apart.
Stap 2: Verhit 2el olie in een wok. Voeg de kip/ tofu toe en bak gaar. Voeg vervolgens de boontjes, wortel en bloemkoolrijst toe. Roerbak het geheel 3 minuten.
Stap 3: Bak 4 spiegeleieren met hele dooier. Serveer de Nasi Goreng met een spiegelei en lente-ui ter garnering. Voeg Ketjap manis toe naar smaak!
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)