Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 20min

Paniki Curry

Deze heerlijke, geurige Paniki Curry zet je zelf in een handomdraai op tafel. Deze milde maar frisse curry is geschikt voor het hele gezin.

Boodschappenlijst

  • Pandan rijst : 400g
  • Olie : 2el
  • Kipdijfilet : 350g
  • Paksoi : 1/2 struik
  • Soja-of tuinbonen : 200g
  • Kokosmelk : 200ml

Optioneel: Samsaya sambal en/of krupuk naar keuze

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken

 

Stap 1: Kook de rijst volgende de bereidingswijze op de verpakking

 

Stap 2: Snijd de kip in blokjes en de paksoi grof. Verhit de olie in een wok en fruit de kruidenpasta

 

Stap 3: Voeg de gesneden kip toe en bak kort mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten gaar koken

 

Stap 4: Voeg de tuinbonen toe en laat 3 minuten mee koken.

 

Stap 5: Voeg de paksoi toe aan de saus. Roer goed door en haal de pan van het vuur, zo blijft de paksoi lekker knapperig.

 

Serveer de curry met de rijst en voeg eventueel sambal toe naar smaak.