Terug naar overzicht
Tip: serveer met een chili dipsaus

bijgerecht, 15min

Paniki maïskoekjes

Samasaya presenteert: krokante en kruidige Paniki maïskoekjes! Binnen 15 minuten op tafel en perfect als bijgerecht of als snelle snack.

Boodschappenlijst

  • Samasaya paniki sachet : 1
  • Maïs (300 g) : 1 blik
  • Bloem : 60 g
  • Ei : 2
  • Selderij : 1 bosje
  • Rode ui : 1

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Spoel de maïskorrels af met koud water in een vergiet. Hak de selderij en rode ui fijn. Voeg de maïs, selderij en rode ui toe aan een pan met 1 el olie. Bak al roerend 3 minuten. 

Stap 2: Zet het vuur uit. Laat kort afkoelen en voeg de eieren toe aan het maïsmengsel. Roer vervolgens 2 el paniki kruidenpasta en de bloem er doorheen tot een kleverige massa ontstaat. Als het mengsel te dun blijft kan meer bloem toegevoegd worden. 

Stap 3: Verhit een laag olie van 1-2 centimeter in een pan. Je weet dat de olie op temperatuur is wanneer de olie begint met borrelen wanneer je het een maïskorrel er in legt. Schep een eetlepel van het maïsmengsel in de pan en druk plat. Draai na 1-2 minuten. Als het maïskoekje aan beide kanten goudbruin is gekleurd laat je ze uitlekken op keukenrol. 

Tip: lekker met een frisse dip. Meng bijv. wat (Griekse) yoghurt met pittige chilisaus of sambal naar smaak.

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)