Één van onze favoriete maaltijdsoepen is deze Indonesische Soto.
voor 2 personen
Vegetarisch? Laat de kip achterwege en sla stap 5 in de bereidingswijze over.
Neem, wat te drinken en relax, we gaan een heerlijke Indonesische soep maken!
Stap 1: Kook de noedels volgens bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Kook de eieren hard, laat schrikken en zet apart.
Stap 2: Snijd de kipfilet in blokjes en de lente-ui in ringetjes.
Stap 3: Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de kruidenpasta hierin 1 minuut aan. Voeg 800 ml water toe, breng aan de kook en roer het geheel goed door. Voeg de kip toe en laat op laag vuur gaar worden in de bouillon.
Stap 4: Giet ondertussen kokend water over de taugé, spoel koud na en zet apart. Pel en snijd de eieren in 4 partjes en verdeel samen met de lente-ui, taugé en noedels over 3 a 4 soepkommen.
Stap 5: Verdeel de soep over de kommen. Garneer met gebakken uitjes en eventueel een partje limoen.
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)