Terug naar overzicht
Serveer met krupuk en rijst!

bijgerecht, 15min

Terong belado

Samen met Lonny Gerungan presenteren wij het simpele, maar o-zo verslavende recept voor Terong belado. Perfect als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel!

Boodschappenlijst

  • Samasaya Sajoer boontjes sachet : 1
  • Aubergines : 2
  • Tomaten : 2
  • Citroensap : 1 el
  • Palmsuiker : 1 el

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Snijd de aubergine in grove blokken van ongeveer 2-3 centimeter. Meng de aubergine met de kruidenpasta en verwarm in de pan totdat de aubergine goudbruin kleurt en zacht wordt. 

Stap 2: Wanneer je ziet dat de aubergine begint te verkleuren is het tijd om de gesneden tomaat, palmsuiker en cintroensap toe te voegen. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer!

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)