Terug naar overzicht
De beste fingerfood!

bijgerecht, 15min

Tofu spiesjes

Een bijgerecht waarvoor je je vingers wil aflikken: tofu spiesjes! Krokant gebakken en zoet van smaak door het marineren in de kruidige ketjap kruidenpasta. Serveer met bimi voor een extra krokante sensatie.

Boodschappenlijst

  • Samasaya kruidige Ketjap balletjes sachet : 1
  • Samasaya sateh saus : 1
  • Tofu : 1 blok
  • Bimi : 200 g
  • Knoflook : ter garnering

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Laat het blok tofu uitlekken door het op keukenpapier te leggen en aan te drukken. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rijg deze op geweekte satéprikkers. Besmeer de tofu blokken met de Kruidige ketjap balletjes kruidenpasta en grill op medium vuur totdat de kruidenpasta donker kleurt, keer regelmatig. 

Stap 2: Grill de bimi 4 minuten op hoog vuur. Serveer samen met de tofuspiesjes en sateh saus, garneer met in olie gebakken knoflook (plakjes). 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)