fbpx

hoofdgerecht, 30 min

Ikan Bali met Roedjak manis

Een Indonesische gestoofde vis welke je op smaak brengt met onze ketjap boemboe. Serveer met de Roedjak manis (Indische fruitsalade), rijst en krupuk; het feest is compleet!

Een gerecht met pit !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Ketjap
1 sachet
Kabeljauw
4 stuks
Rijst
300 g
Ui
1
Tomatenpuree
40 ml
Bloem
4 el
Koriander
Ter garnering
Samasaya krupuk
Altijd lekker
Granny Smith
2
Peer (harde variëteit)
2
Komkommer
1
1/2 citroen
sap
Sambal
1 el
Trassi
1/2 theelepel

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Babi Ketjap

Boemboe - Ketjap

Bekijk het product

Samasaya Eiermie

Fijne Eiermie

Bekijk het product

Samasaya Kentang Manis Pedis

Krupuk - Kentang Manis Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Voor de roedjak manis: Snijd de appels, peren en komkommer in dunne repen en besprenkel

met het citroensap.

Stap 2: Verwarm de helft van de boemboe, de trassi en sambal 2 minuten in een pan. Haal vervolgens van het vuur en voeg de gesneden groenten en fruit toe. Schep over in een kom en plaats in de koelkast totdat afgekoeld.

Stap 3: Dep de kabeljauw droog, bestrooi met bloem en bak in een hete pan in een scheutje olie.

Stap 4: Verwijder de vis uit de pan en leg opzij. Bak de ui in wat olie en voeg na een paar minuten de andere helft van de boemboe toe. Bak voor 2 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en een 100ml water (half glas).

Stap 5: Zet het vuur laag en voeg de vis toe. Kook voor vijf minuten en serveer met de roedjak manis,

krupuk en rijst.