hoofdgerecht, 30 min
Ikan Bali met Roedjak manis
Een Indonesische gestoofde vis welke je op smaak brengt met onze ketjap boemboe. Serveer met de Roedjak manis (Indische fruitsalade), rijst en krupuk; het feest is compleet!
Een gerecht met pit !
Boodschappenlijst
Gerelateerde producten
Boemboe - Ketjap
Bekijk het product
Fijne Eiermie
Bekijk het product
Krupuk - Kentang Manis Pedis
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Voor de roedjak manis: Snijd de appels, peren en komkommer in dunne repen en besprenkel
met het citroensap.
Stap 2: Verwarm de helft van de boemboe, de trassi en sambal 2 minuten in een pan. Haal vervolgens van het vuur en voeg de gesneden groenten en fruit toe. Schep over in een kom en plaats in de koelkast totdat afgekoeld.
Stap 3: Dep de kabeljauw droog, bestrooi met bloem en bak in een hete pan in een scheutje olie.
Stap 4: Verwijder de vis uit de pan en leg opzij. Bak de ui in wat olie en voeg na een paar minuten de andere helft van de boemboe toe. Bak voor 2 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en een 100ml water (half glas).
Stap 5: Zet het vuur laag en voeg de vis toe. Kook voor vijf minuten en serveer met de roedjak manis,
krupuk en rijst.