hoofdgerecht, 30 min

Ikan Bali met Roedjak manis

Een Indonesische gestoofde vis welke je op smaak brengt met onze ketjap boemboe. Serveer met de Roedjak manis (Indische fruitsalade), rijst en krupuk; het feest is compleet!

Een gerecht met pit !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Ketjap
1 sachet
Kabeljauw
4 stuks
Rijst
300 g
Ui
1
Tomatenpuree
40 ml
Bloem
4 el
Koriander
Ter garnering
Samasaya krupuk
Altijd lekker
Granny Smith
2
Peer (harde variëteit)
2
Komkommer
1
1/2 citroen
sap
Sambal
1 el
Trassi
1/2 theelepel

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Babi Ketjap

Boemboe - Ketjap

Bekijk het product

Samasaya Eiermie

Fijne Eiermie

Bekijk het product

Samasaya Kentang Manis Pedis

Krupuk - Kentang Manis Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Voor de roedjak manis: Snijd de appels, peren en komkommer in dunne repen en besprenkel

met het citroensap.

Stap 2: Verwarm de helft van de boemboe, de trassi en sambal 2 minuten in een pan. Haal vervolgens van het vuur en voeg de gesneden groenten en fruit toe. Schep over in een kom en plaats in de koelkast totdat afgekoeld.

Stap 3: Dep de kabeljauw droog, bestrooi met bloem en bak in een hete pan in een scheutje olie.

Stap 4: Verwijder de vis uit de pan en leg opzij. Bak de ui in wat olie en voeg na een paar minuten de andere helft van de boemboe toe. Bak voor 2 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en een 100ml water (half glas).

Stap 5: Zet het vuur laag en voeg de vis toe. Kook voor vijf minuten en serveer met de roedjak manis,

krupuk en rijst.