fbpx

hoofdgerecht, 45min

Indonesische kipburgers

Door het toevoegen van de kruidige ketjap kruidenpasta aan het kipgehakt ontstaat er een explosie van smaak! Een burger om jezelf lekker mee te verwennen. Ook lekker voor de kids!

De kinderen zijn er dol op !

Boodschappenlijst

De kipburgers:

Samasaya boemboe Babi ketjap
1 zak
Kipgehakt
400 gr
Eieren
1 stuk
Bread-crumbs
3 eetlepels
Sla
1 krop
Satésaus
1 pot
Bakkersbollen / Hamburgerbroodjes
4 stuks
Koriander
1 bosje

Atjar van rode kool:

Rode Kool
1 stuk
Limoen
1 stuk
Rijstazijn
1 eetlepel
Suiker
1 theelepel

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Babi Ketjap

Boemboe - Babi ketjap

Bekijk het product

Samasaya Pikante Garnalen Kroepoek

Krupuk - Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Meng de ketjap marinade met (vegetarische) kipblokjes en laat voor 15 minuten marineren. 

Stap 2: Snijd de bosui in ringetjes. Dop de sperziebonen en kook beetgaar. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de worteltjes in reepjes. 

Stap 3: Verhit wat olie in een pan en bak hierin de gemarineerde (vegetarische) kip gaar. 

Stap 4: Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat olijfolie. 

Serveer met krupuk naar keuze en eventueel wat satésaus. 

Selamat makan (Eet smakelijk)!

Variatietip: vervang het kipgehakt door rundergehakt.