BIJgerecht, 30min
Perkedel Kentang
Indische aardappelkoekjes met een beetje pit! Het versimpelde recept voor een heerlijk bijgerecht op de rijsttafel à la Lonny.
Serveer met je favoriete (hot)sauce!
Boodschappenlijst
Gerelateerde producten
Boemboe - Bami Goreng
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Snijd in de tussentijd de sjalotjes en selderij fijn en voeg deze in een grote kom.
Stap 2: Pureer de aardappelen met een stamper en voeg deze samen met het gehakt, de boemboe en het bloem toe aan de kom. Meng goed door elkaar. Voeg vervolgens 2 eigelen (bewaar het eiwit!) toe en meng nogmaals.
Stap 3: Verhit een flinke laag olie in een pan. Vorm balletjes (ter grootte van pingpongballen) en duw ze lichtjes plat. Haal de balletjes door het eiwit. Frituur de balletjes totdat ze goudbruin ogen.
Selamat Makan! (Eet smakelijk!)