Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 30min

Rendang balletjes met snijbonen en paprika

Je kunt de gehaktballetjes ook eens los serveren bij een borrel!

Boodschappenlijst

  • Minced beef : 500 g
  • Onion : 1
  • Egg : 1
  • Garlic : 1 teen
  • S : 3 el
  • Verse koriander : 15 g
  • Zout : snufje
  • Samasaya Rendang kruidenpasta : 1
  • Pandanrijst : 300 g
  • Rode paprika : 1
  • Snijbonen : 400 g
  • Kokosmelk : 400 ml
  • Krupuk naar keuze : 1 zak

Bereidingswijze

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1: Snipper de ui en de helft van de koriander fijn. Pers de knoflook uit. Meng deze samen met 30 g kruidenpasta, de kokosrasp en het zout door het rundergehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Zet de balletjes afgedekt 10 minuten in de koelkast.

Stap 2: Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in dunne reepjes.

Stap 4: Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de balletje in 2 delen bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn, haal ze daarna uit de pan. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de overige kruidenpasta voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg daarna de balletjes toe en laat het afgedekt 10 minuten sudderen.

Stap 5: Voeg de snijbonen en de paprika toe en laat deze 10 minuten mee sudderen.

Stap 6: Serveer met rijst en Samasaya krupuk. Garneer met de overgebleven fijngesneden koriander. Wil je het meer pittig hebben voeg dan nog gesneden rode peper.

 

Selamat makan (Eet smakelijk)!