Terug naar overzicht

hoofdgerecht, 30min

Rendang Curry met pompoen en sperziebonen

Door de toevoeging van pompoen krijg je een heerlijke kruidige maar zoete curry. Hier schep je nog een bordje van op.

Boodschappenlijst:

  • Olie : 1el
  • Runderstoofvlees : 500g
  • Kokosmelk : 400ml
  • Pandan rijst : 300g
  • Sperziebonen, gebroken : 200g
  • Pompoen, in blokjes : 200g
  • Geraspte kokos, luchtbruin geroosterd : 50g

Optioneel: koriander/limoen

Bereidingswijze:

 

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken.

 

Stap 1: Fruit de Rendang kruidenpasta in 1 el olie

 

Stap 2: Voeg de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen

 

Stap 3: Voeg het vlees toe en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen

 

Stap 4: Schep het regelmatig om

 

Stap 5: Kook ondertussen de rijst volgende de bereidingswijze op de verpakking

 

Stap 6: Voeg in de laatste 15 minuten de pompoen en sperziebonen toe en kook gaar

 

Stap 7: Voeg aan het einde van de kooktijd de geraspte kokos toe en roer goed door. Serveer de curry met witte rijst.  Garneer eventueel met verste koriander en een partje limoen.

 

Selamat Makan! (Eet smakkelijk!)