Terug naar overzicht
Een ware klassieker uit de Indonesische keuken!

bijgerecht, 15min

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een heerlijk bijgerecht naast iedere Indonesische maaltijd. Serveer het naast een curry of als onderdeel van een rijsttafel!

 

Boodschappenlijst

  • Sajoer boontjes kruidenpasta : 1 sachet
  • Sperziebonen: 500 g
  • Olie : 2 el
  • Water : 150 ml

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

 

Stap 1. Dop de sperziebonen en halveer. Verhit de olie in een wok en bak de sperziebonen 2 minuten (kook verse sperziebonen eerst 3 minuten).

 

Stap 2. Voeg het water en de Sajoer Boontjes kruidenpasta toe en laat het geheel zonder deksel 3 minuten sudderen.

 

Tip: Vervang de sperziebonen door broccoli, sugarsnaps of peultjes.

Serveer als bijgerecht, lekker bij (jackfruit) rendang of nasi goreng. 

 

Selamat makan (Eet smakelijk)!