fbpx

hoofdgerecht, 70min

Vegan rendang met jackfruit en snelle atjar

Wanneer je jackfruit lang genoeg laat sudderen, krijgt het een vlezige structuur. Net echte Rendang!

100% VEGAN !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Rendang
1 zak
Kokosmelk
400 ml
Samasaya Jackfruit
550 gr
Ketjap manis
1 eetlepel
Geraspte kokos
40 gr
Pandanrijst
300 gr

Snelle atjar

Komkommer
1 stuk
Winterpeen
1 stuk
Limoen
1 stuk
Rijstazijn
1 eetlepel
Suiker
1 theelepel

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Rendang

Rendang boemboe

Bekijk het product

Samasaya Toko Jonge Jackfruit

Jackfruit - Naturel

Bekijk het product

Samasaya Toko Zwart Wit Sesamzaad

Sesamzaad

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Fruit de kruidenpasta in 2 el olie. Voeg 400 ml kokosmelk toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen. 

Stap 2: Spoel de stukken jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg het samen met de ketjap manis toe aan de pan en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep regelmatig om.

Stap 3: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de kokosrasp goudbruin.

Stap 4: Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en de winterpeen in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Stap 5: Voeg de kokosrasp op het einde toe aan de jackfruit rendang en schep nog goed door. Serveer met de rijst, atjar en limoen partjes naar smaak.

Selamat makan (Eet smakelijk)!