fbpx

bijgerecht, 25 min

Perkedel Kentang à la Lonny

Indische aardappelkoekjes met een beetje pit! Perfect als aanvulling voor de rijsttafel of als snack op de bank. 

Proef de smaak van Indonesië!

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Nasi goreng
1 sachet
Kruimige aardappelen
500 gr
Gehakt
150 gr
Eieren
2
Sjalot
3
Selderij
1 bosje
Bloem
1 el

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Rendang

Rendang boemboe

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken! 

Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Snijd in de tussentijd de sjalotjes en selderij fijn en voeg deze in een grote kom.

Stap 2: Pureer de aardappelen met een stamper en voeg deze samen met het gehakt, de boemboe en het bloem toe aan de kom. Meng goed door elkaar. Voeg vervolgens 2 eigelen (bewaar het eiwit!) toe en meng nogmaals.

Stap 3: Verhit een flinke laag olie in een pan. Vorm balletjes (ter grootte van pingpongballen) en duw ze lichtjes plat. Haal de balletjes door het eiwit. Frituur de balletjes totdat ze goudbruin ogen.

Stap 4: Maak af wat grof gehakte selderij en serveer met sriracha of een andere dip naar keuze. 

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)