
hoofdgerecht, 30min
Rendang balletjes met snijbonen en paprika
Je kunt de gehaktballetjes ook eens los serveren bij een borrel!
Ook te combineren met andere groeten !
Boodschappenlijst
Gerelateerde producten
Rendang boemboe
Bekijk het product
Sesamzaad
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Snipper de ui en de helft van de koriander fijn. Pers de knoflook uit. Meng deze samen met 30 g kruidenpasta, de kokosrasp en het zout door het rundergehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Zet de balletjes afgedekt 10 minuten in de koelkast.
Stap 2: Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in dunne reepjes.
Stap 4: Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de balletje in 2 delen bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn, haal ze daarna uit de pan. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de overige kruidenpasta voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg daarna de balletjes toe en laat het afgedekt 10 minuten sudderen.
Stap 5: Voeg de snijbonen en de paprika toe en laat deze 10 minuten mee sudderen.
Stap 6: Serveer met rijst en Samasaya krupuk. Garneer met de overgebleven fijngesneden koriander. Wil je het meer pittig hebben voeg dan nog gesneden rode peper.
Selamat makan (Eet smakelijk)!